Energooszczędna maszyna do temperowania czekolady

Czy potrzebujesz obniżyć zużycie energii ze względu na rosnące koszty elektryczności lub bardziej restrykcyjne wskaźniki środowiskowe? A może Twojego przedsiębiorstwa dotyczy jedno i drugie? Teraz dostępna jest maszyna do temperowania mogąca sprostać wymogom najwyższej jakości, a jednocześnie oferująca znaczące oszczędności energetyczne.

Rozwiązanie do temperowania następnej generacji pozwalające wytwarzać lepszą czekoladę przy oszczędności do 80% energii

Aasted SuperNova Energy oferuje najwyższą możliwą jakość, wytwarzając dzięki nowemu układowi temperowania produkt o najwyższej spójności, najlepszym wyglądzie i przełomie.

W urządzeniu SuperNova skrystalizowane zostaje tylko 33% masy, co pozwala około 10-krotnie zwiększyć czas krystalizacji w porównaniu do tradycyjnej maszyny temperującej. Dzięki temu można uzyskać lepszy jakościowo produkt o mniejszych kryształkach i znacznie wyższej temperaturze topnienia.

Koncepcja wykorzystująca obejście oferuje także znaczne oszczędności energii, a zatem i kosztów. Zużycie wody i energii zostaje zmniejszone nawet o 80% w porównaniu z tradycyjnymi temperówkami o zbliżonej wydajności.

Dostępne są moduły podstawowy, podgrzewania wstępnego i CTS, dzięki którym można dostosować konfigurację produkcyjną do wymogów i zastępować jeden moduł identycznym.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Natychmiastowe obniżenie kosztów w porównaniu do tradycyjnych maszyn temperujących
  • Natychmiastowy wzrost jakości – lepszy smak w ustach i dłuższy okres przechowywania
  • Pomaga w spełnieniu wymogów dotyczących ochrony środowiska i/lub ograniczenia zużycia energii
  • Dostępne są moduły pozwalające przystosować konfigurację poprzez łatwą rozbudowę

Aasted (http://www.aasted.eu) produkuje maszyny do temperowania, depozytory, oblewarki, tunele chłodnicze i linie do formowania.