Automatyczna wałkownica do ciasta chlebowego

Ciasta do chlebów specjalnych wymagają wałkowania ciasta na warstwy o różnej grubości, które będą następnie formowane w rolady, paluszki chlebowe, podkłady do pizzy oraz chleb focaccia. Ciasto ptysiowe na eklerki i ptysie z kremem wymaga zawartości dodatkowej ilości wody, aby było wystarczająco elastyczne. Powstająca przy pieczeniu para wodna wzmaga efekt rośnięcia ciasta.

Automatyczna wałkownica do ciasta gładkiego

Automatyczna wałkownica Trivi-Z idealnie się sprawdzi do realizacji receptur na ciasto gładkie, które nie wymaga smarowania tłuszczem. Maszyna jest wyposażona w nawilżacz zaprojektowany do pracy z produktem zawierającym ponad 75% wody. Maszyna pozwala na wałkowanie ciasta na różne grubości.
Ta wałkownica do ciasta zwykłego daje się dostosować do potrzeb klientów. Jej zadaniem jest automatyczne wałkowanie ciasta na wiele różnych produktów wytwarzanych w skali przemysłowej. Może ona przygotowywać ciasto na paluszki chlebowe, pizzę, chleb focaccia, ciabatty, bagietki, podpłomyki, chleb pieczony w formie, przekąski i inne.

KORZYŚCI DLA UŻYTKOWNIKA

  • Przetworzenie ciasta gładkiego na arkusze o regulowanej grubości
  • Przygotowanie ciasta na produkty takie jak pizza, chleb focaccia, ciabatty, bagietki i podpłomyki
  • Wyposażona w specjalny nawilżacz do ciast o wysokiej zawartości wody
  • Automatycznie wytwarza na skalę produkcyjną dedykowane ciasto w arkuszach

 

Trivi is an Italian company specialized in the manufacturing of a full range of machinery and equipment for the production of puff pastry, croissants, pizza, breadsticks, bread, flatbread and cakes.