W środowiskach produkcji spożywczej bardzo ważny jest sposób rozwiązania kwestii odbioru i odprowadzania nadmiarowych lub odpadowych gazów. Oprócz zapewnienia systemów do filtrowania i innych sposobów usuwania toksyn, dymu, cząstek stałych lub zapachów ze strumienia gazów emitowanych z linii produkcyjnych ważne jest również monitorowanie i w razie potrzeby modyfikowanie środowiska gazowego w niektórych obszarach produkcji, na przykład poprzez zmniejszenie lub podwyższenie wilgotności w produktach lub w systemach produkcyjnych. W firmie Vekamaf pracują mający wiele lat doświadczenia w branży spożywczej inżynierowie zajmujący się doradzaniu klientom w wyborze najnowszych technologii do obróbki gazów wylotowych i poziomów wilgoci. Współpracujemy z wieloma najbardziej innowacyjnymi dostawcami na rynku, dzięki czemu możemy dostarczyć naszym klientom najlepsze rozwiązania dla ich specyficznych potrzeb produkcyjnych. Jesteśmy w stanie przeanalizować wymagania klienta i udzielić zaleceń w zakresie wyboru rozwiązań dających się bezproblemowo włączyć w istniejące środowisko produkcyjne, a jednocześnie oferujących najnowsze technologie produkcyjne.
Czytaj dalejTunele bazujące na zasadzie zamrażania produktów w stanie fluidalnym wprowadziły już wiele lat temu nową...
Urządzenia do mrożenia pracujące w sposób tradycyjny to zwykle dużych rozmiarów tunele lub spirale, w...
Podstawowym problemem w procesie zamrażania są zmiany jakościowe wynikające z dehydratacji, działania dużych kryształów na...
Jednym ze sposobów na poprawę zdolności kiełkowania nasion roślin uprawnych i warzywnych jest etap procesu...
Skuteczność kiełkowania nasion zależy od takich czynników jak rodzaj nasion, stopień czystości, a w szczególności...
Stacje hodowlane pracują nad poprawą zdolności wysiewu nasion, ale brak właściwego procesu czyszczenia może mieć...
Każda odmiana nasion ma swoje optymalne warunki wzrostu - temperaturę, oświetlenie oraz cykl dnia i...
Jednym z produktów podatnych na utlenianie są orzechy, które zawierają kwasy tłuszczowe nienasycone. Producent orzechów...
Mrożenie wielkotonażowe wymaga zwykle zaangażowania urządzeń znacznych rozmiarów zajmujących dużą powierzchnię produkcyjną. Wymóg wysokiej wydajności...
Pasteryzacja przy pomocy pary lub innych nośników ciepła ma swoje ograniczenia co skutkuje nierównomiernym efektem...
Rozmrażanie tradycyjne jest często procesem długotrwałym, gdyż jest hamowane poprzez opór termiczny materiału. Wolne rozmrażanie...
Suszarnie sublimacyjne umożliwiają uzyskanie nieporównywalnie niższej zawartości końcowej wody w produkcie i wyższej jego jakość....
Zakres naszej wiedzy specjalistycznej obejmuje wszystkie aspekty obróbki i oczyszczania gazów emitowanych z produkcji. Jesteśmy w stanie doradzić Państwu przy wyborze najnowszych technologii dopalania wysokotemperaturowych gazów wylotowych z procesów takich jak pieczenie lub prażenie, a także w zakresie systemów filtracyjnych. U producentów żywności o wysokiej zawartości wilgoci mogą występować trudności z kontrolowaniem wilgotności. Nasza gama osuszaczy może szybko i skutecznie usunąć wilgoć z powietrza dla poprawy jakości produktu i ochrony urządzeń przed korozją. Służymy poradą w zakresie osuszaczy powietrza o każdej wielkości - od małych urządzeń przenośnych do pełnoskalowych instalacji przemysłowych. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii oczyszczania gazów wylotowych oraz osuszania powietrza dla branży spożywczej. Pomagamy zakładom produkcyjnym w poprawie jakości ich środowiska produkcyjnego oraz w spełnieniu, a także przekroczeniu wymagań w zakresie dopuszczalnych poziomów emisji do atmosfery. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!