Mieszanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Stosowane przy przetwarzaniu żywności etapy mieszania służą do łączenia ze sobą wielu składników w celu uzyskania jednorodnego produktu. Do takich etapów procesowych zalicza się rozpuszczanie proszków i ciał stałych, łączenie surowców ciekłych, przygotowanie emulsji o wysokim poziomie rozproszenia, modyfikację własności reologicznych i uzyskanie równomiernego gotowania lub transferu ciepła. Przy doborze odpowiedniego urządzenia do mieszania należy wziąć pod uwagę parametry takie jak proporcja składników mokrych do suchych, wymagany poziom regulacji temperatury, dopuszczalne materiały użyte do konstrukcji urządzenia oraz oczekiwane właściwości gotowego produktu. W firmie Vekamaf oferujemy łatwy dostęp do szerokiej gamy przeznaczonych dla branży spożywczej maszyn do mieszania, w tym mieszadeł, homogenizatorów, mieszalników o wysokim ścinaniu, rozdrabniaczy, ugniatarek, dyspergatorów/emulgatorów i aeratorów.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 61 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
IBC Mixer - mieszadło do kontenerów IBC

IBC Mixer - mieszadło do kontenerów IBC

Mieszadło dedykowane do kontenerów IBC. Idealne do mieszania dużych ilości cieczy z cieczą, oleju z...

Maszyna do polerowania nasion roślin uprawnych i warzyw

Maszyna do polerowania nasion roślin uprawnych i warzyw

Jednym ze sposobów na poprawę zdolności kiełkowania nasion roślin uprawnych i warzywnych jest etap procesu...

Laboratoryjna maszyna do szczotkowania (czyszczenia) nasion

Laboratoryjna maszyna do szczotkowania (czyszczenia) nasion

Stacje hodowlane pracują nad poprawą zdolności wysiewu nasion, ale brak właściwego procesu czyszczenia może mieć...

Rotacyjna suszarnia próżniowa (system CRIOX)

Rotacyjna suszarnia próżniowa (system CRIOX)

Produkty proszkowe mają tendencję do sklejania się podczas suszenia próżniowego. Jest to dodatkowy etap w...

Mieszalnik do produkcji ciągłej pasty do zębów

Mieszalnik do produkcji ciągłej pasty do zębów

Jednym z największych wyzwań podczas produkcji pasty do zębów jest dyspergowanie i mieszanie proszków w...

Próżniowy mieszalnik wsadowy

Próżniowy mieszalnik wsadowy

Receptury przy produkcji kremów lub maści mogą mieć postać emulsji woda w oleju (w/o) lub...

Magnetyczny separator nasion

Magnetyczny separator nasion

Bardzo trudno jest oddzielić nasiona z pęknięciami lub wgłębieniami od nasion nieuszkodzonych. Można to zrobić...

Maszyna do czyszczenia nasion

Maszyna do czyszczenia nasion

Jakość nasion i ziaren zaczyna się pogarszać po ich zebraniu. Dlatego tak ważne jest, aby...

Uniwersalny mieszalnik i kocioł do sosów

Uniwersalny mieszalnik i kocioł do sosów

Kociołki i mieszalniki do sosów tradycyjnie projektuje się pod jeden konkretny proces. Oznacza to, że...

Oczyszczanie ścieków metodą DAF

Oczyszczanie ścieków metodą DAF

Branża spożywcza i napojów wymaga całkowitego usunięcia zawiesiny ogólnej (TSS), materii organicznej w formie biochemicznego...

Oczyszczanie ścieków metodą EGSB

Oczyszczanie ścieków metodą EGSB

Jeżeli szukasz kompaktowego i trwałego rozwiązania do usuwania zanieczyszczeń organicznych ze swoich ścieków przemysłowych i...

Aerobowe oczyszczanie ścieków metodą SBR

Aerobowe oczyszczanie ścieków metodą SBR

W branży o ściśle uregulowanych parametrach odprowadzanych ścieków praktycznie niemożliwe jest zaprojektowanie oczyszczania przebiegającego w...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Szeroki wybór rozwiązań do mieszania dla branży spożywczej

Czy szukasz systemu mieszania do swojego procesu produkcji spożywczej? Oferujemy szeroki wybór specjalistycznego sprzętu, w tym mieszalniki o wysokim ścinaniu przeznaczone do wprowadzania cieczy do proszków i stożkowe mieszalniki ślimakowe do proszków i past. Dostępne są także mieszalniki ciągłe o wysokiej intensywności oddziaływania do proszków i cieczy, mieszadła do żywności o wysokiej lepkości oraz wysokoobrotowe mieszalniki łopatkowe do drobnych i lepkich proszków. Oferujemy również kompletne rozwiązania do produkcji czekolady wraz ze sprzętem do mieszania. W ofercie mamy ciągłe linie do czekolady z pionowymi młynami kulowymi, chłodzone młyny do rozdrabniania czekolady bez utraty smaku oraz maszyny do mieszania składników mas czekoladowych takich jak masło kakaowe, proszek kakaowy, cukier i lecytyna. Wśród dostępnych u nas urządzeń do gotowania znajdują się przemysłowe rondle do sosów, szybkowary i patelnie przechylne z systemami mieszania i chłodzenia.

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszych rozdrabniaczy do mediów o niskiej lub wysokiej lepkości i ugniatarek pionowych lub poziomych dla produktów o dużej zawartości substancji stałych. Do produkcji sosów, dressingów, ketchupów i majonezów oferujemy systemy dyspergujące, takie jak dyspergatory wsadowe do wytwarzania drobnych i ultradrobnych emulsji i zawiesin, dyspergatory przepływowe, dyspergatory do mas o niskiej lepkości i maszyny do ubijania. Dostępne są także urządzenia do homogenizacji, takie jak systemy do homogenizacji w cyklu ciągłym, systemy wysokociśnieniowe, systemy bezpyłowe i GMP. Ponadto oferujemy rozwiązania do mieszania mąki, przypraw, soli, dodatków, ciasta, tłuszczów i cukru.

Naszym celem jest udzielanie naszym klientom najlepszych w dziedzinie porad dotyczących technologii mieszania w branży spożywczej. Nasi inżynierowie pomagają klientom udoskonalić smak, strukturę i jakość produktu końcowego oraz ulepszyć niezawodność linii produkcyjnych. Ściśle współpracujemy z siecią wybranych międzynarodowych partnerów, co gwarantuje, że nasi inżynierowie są na bieżąco z najnowszymi technologiami mieszania. Elementy prezentowane na poniższych stronach to tylko część oferty mieszalników dla branży spożywczej, którymi dysponują nasi partnerzy. W celu uzyskania dalszych informacji lub pomocy prosimy o kontakt z nami.