Mielenie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Mieleniem nazywamy operacje redukcji wielkości cząstek w przetwórstwie żywności, takie jak kruszenie, mielenie, granulowanie, ścieranie i krojenie w kostkę. Głównymi czynnikami określającymi optymalny wybór odpowiedniego sprzętu są: rodzaj produktu, pożądany rozkład wielkości cząstek i wydajność produkcji. W firmie Vekamaf oferujemy łatwy dostęp do szerokiej gamy rozwiązań zdolnych sprostać Państwa wymaganiom odnośnie mielenia żywności. Do rozwiązań tych należą urządzenia do mielenia czekolady i kawy, przemysłowe młyny spożywcze do produkcji mąki z pszenicy i innych ziaren, urządzenia mielące do proszków i past, krajalniki, ścieraczki i granulatory.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 49 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
IBC Mixer - mieszadło do kontenerów IBC

IBC Mixer - mieszadło do kontenerów IBC

Mieszadło dedykowane do kontenerów IBC. Idealne do mieszania dużych ilości cieczy z cieczą, oleju z...

Rotacyjna suszarnia próżniowa (system CRIOX)

Rotacyjna suszarnia próżniowa (system CRIOX)

Produkty proszkowe mają tendencję do sklejania się podczas suszenia próżniowego. Jest to dodatkowy etap w...

Mieszalnik do produkcji ciągłej pasty do zębów

Mieszalnik do produkcji ciągłej pasty do zębów

Jednym z największych wyzwań podczas produkcji pasty do zębów jest dyspergowanie i mieszanie proszków w...

Próżniowy mieszalnik wsadowy

Próżniowy mieszalnik wsadowy

Receptury przy produkcji kremów lub maści mogą mieć postać emulsji woda w oleju (w/o) lub...

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Cukier puder jest głównym składnikiem wielu wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Dla mniejszych producentów zakup gotowego...

Uniwersalny mieszalnik i kocioł do sosów

Uniwersalny mieszalnik i kocioł do sosów

Kociołki i mieszalniki do sosów tradycyjnie projektuje się pod jeden konkretny proces. Oznacza to, że...

Mieszalnik do spulchniania do mas cukierniczych i piekarskich

Mieszalnik do spulchniania do mas cukierniczych i piekarskich

Chcąc dokładnie wymieszać produkty spulchniane, należy liczyć się z koniecznością zmniejszenia objętości zawartego w mieszance...

Mieszalnik planetarny do mas cukierniczych i piekarskich

Mieszalnik planetarny do mas cukierniczych i piekarskich

Produkty cukiernicze i piekarnicze najwyższej jakości wymagają sposobu na wydajne i sprawne mieszanie ciast, kremów...

Poziomy mieszalnik do ciast i mas

Poziomy mieszalnik do ciast i mas

Wydajne i skuteczne mieszanie twardych mas lub produktów o wysokiej lepkości typu guma do żucia...

Mieszalnik odśrodkowy do rzadkich ciast i kremów

Mieszalnik odśrodkowy do rzadkich ciast i kremów

Dokładne wymieszanie ciast rzadkich, kremów i innych delikatnych sosów i emulsji wymaga długiego czasu, co...

Młynek do orzechów do produkcji na małą skalę

Młynek do orzechów do produkcji na małą skalę

Wiele procesów cukierniczych i piekarskich wymaga równomiernego zmielenia składników typu orzechy, nugat, ciasteczka, czekolada i...

Homogenizator próżniowy

Homogenizator próżniowy

Podczas wytwarzania ciekłych produktów o znacznej lepkości, takich jak majonezy, sosy, ketczup, wyznacznikiem jakości produktu...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologie mielenia do czekolady, kawy i innych produktów spożywczych

Czy szukasz właściwego sprzętu mielącego dla swojego procesu produkcji spożywczej? Oferujemy zróżnicowany asortyment dostosowanych do Państwa wymagań wyspecjalizowanych urządzeń do mielenia. Wśród maszyn dla przemysłu czekoladowego znajdują się linie do mielenia miazgi kakaowej, dwuwalcowy wstępny rozdrabniacz do czekolady, rozdrabniacze trzy- i pięciowalcowe, rozdrabniacze schładzane i mieszalniki do mas czekoladowych. Oferowane są także poziome i pionowe młyny kulowe do rozdrabniania czekolady oraz młyny przesiewające do ziaren kakaowych.

W naszej ofercie znajdziecie także Państwo kompletne linie do produkcji ciągłej i periodycznej produktów czekoladowych typu bean-to-bar („od ziarna do batonu”) o wydajnościach od skali laboratoryjnej do 200 kg. Zachęcamy do zapoznania się z naszymi urządzeniami do przetwarzania kawy, takimi jak młyny i młynki do ziaren kawy dla przemysłu lub pracowni, młyny walcowe, młotkowe i kamienne do ziaren kawy i moździerze do ubijania kawy.

Nasz wybór wyspecjalizowanych maszyn do mielenia obejmuje korundowy młyn tarczowy do mielenia na mokro i mielenia lepkich produktów spożywczych, ultra-drobno mielące młyny palcowe do produktów wilgotnych, oleistych i tłustych, drobno mielący młyn do rozdrabniania substancji miękkich, młyny koloidalne do wytworzenia emulsji drobnoziarnistych, młyny strumieniowe lub z klasyfikacją pneumatyczną do ultra-drobnego mielenia oraz młyny młotkowe do rozdrabniania i kruszenia. Prezentujemy sprzęt do mielenia produktów spożywczych, takich jak cukier, zioła i przyprawy.

Mieszalniki i ugniatarki do receptur na bazie cukru, urządzenia do ścierania orzechów oraz maszyny do cięcia w kostkę, a także tarki do sera. W ofercie znajdziecie Państwo także maszyny do krojenia warzyw i rozdzielania mrożonek. Naszym celem jest udzielanie naszym klientom najlepszych w dziedzinie porad dotyczących technologii mielenia w branży spożywczej. Nasi inżynierowie pomagają zakładom przetwarzającym żywność udoskonalić higienę i jakość produktu końcowego oraz ulepszyć niezawodność linii produkcyjnych. Ściśle współpracujemy z siecią wybranych międzynarodowych partnerów, co gwarantuje, że nasi inżynierowie są na bieżąco z najnowszymi technologiami rozdrabniania poprzez mielenie. Zaprezentowane na tych stronach pozycje to tylko wybrane spośród oferowanych przez naszych partnerów urządzenia mielące do przetwarzania żywności. W celu uzyskania dalszych informacji lub pomocy prosimy o kontakt z nami.