Formowanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Maszyny i urządzenia do formowania słodyczy pobierają zmieszane składniki receptury i formują je w odpowiedni kształt, podając je do następnego etapu procesu. Składniki produktów cukierniczych można formować praktycznie w dowolnym kształcie lub rozmiarze, a dzięki nowoczesnym maszynom można szybko i łatwo dostosować i modyfikować wzorce formowania między zmianami brygad lub partii. Formowanie może odbywać się w postaci indywidualnie ukształtowanych porcji, produkcji ciągłych pasm lub tabliczek, tworzenia pigułek/tabletek lub łączenia składników w batony lub porcje o podobnym kształcie.

Firma Vekamaf dysponuje wieloletnim doświadczeniem w zakresie doradztwa dla branży cukierniczej i piekarskiej w tematyce najnowszych technologii formowania. Współpracujemy z najbardziej innowacyjnymi na świecie producentami maszyn formujących, dzięki czemu zawsze jesteśmy w stanie zaoferować rozwiązania technologiczne poprawiające wydajność, obniżające koszty i utrzymujące lub zwiększające jakość produktu. Możemy wspomóc Państwa w doborze sprzętu, który będzie bezproblemowo współpracował z Państwa istniejącą linią produkcyjną, lub też doradzić w temacie stworzenia nowych, dedykowanych linii, które pozwolą w najwyższym stopniu skorzystać z możliwości ograniczenia zużycia energii i zwiększenia wszechstronności produkcji.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 27 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Tabletkarka do małych i średnich partii produkcyjnych

Tabletkarka do małych i średnich partii produkcyjnych

PROTAB™ 300, to rotacyjna tabletkarka odpowiednia do prac badawczo-rozwojowych oraz produkcji małych i średnich partii....

Mieszalnik do procesów termicznych dla piekarń i gastronomii

Mieszalnik do procesów termicznych dla piekarń i gastronomii

Produkcja kremów, sosów, ragout, mieszanek gotowych do pieczenia i gotowych produktów wymaga etapów mieszania, ogrzewania...

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Cukier puder jest głównym składnikiem wielu wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Dla mniejszych producentów zakup gotowego...

Kociołek klasy podstawowej do produkcji batonów chrupkich

Kociołek klasy podstawowej do produkcji batonów chrupkich

Tworzenie wysokiej jakości smacznych batonów kruchych i podobnych produktów wymaga uważnego gotowania o stałych parametrach....

Uniwersalny mieszalnik i kocioł do sosów

Uniwersalny mieszalnik i kocioł do sosów

Kociołki i mieszalniki do sosów tradycyjnie projektuje się pod jeden konkretny proces. Oznacza to, że...

Przemysłowy kocioł próżniowy

Przemysłowy kocioł próżniowy

Kotły wsadowe często nie oferują wszechstronności, a ich wydajność i jakość produkcji przy niższym poziomie...

Podstawowy stół do cięcia batonów zbożowych

Podstawowy stół do cięcia batonów zbożowych

Małoskalowa produkcja ręczna chrupkich batonów zbożowych i podobnych produktów może być czaso- i pracochłonna. Uzyskanie...

Maszyna do formowania podkładów do pizzy

Maszyna do formowania podkładów do pizzy

Maszyna do formowania ciasta na pizzę musi być w stanie przygotowywać ciasto w kształcie i...

Maszyna do formowania paluszków chlebowych

Maszyna do formowania paluszków chlebowych

Paluszki chlebowe są w restauracjach popularną zakąską lub przystawką podawaną z szynką prosciutto albo z...

Maszyna do formowania rogalików francuskich „croissant”

Maszyna do formowania rogalików francuskich „croissant”

Rogale francuskie stanowią popularną linię produktów komercyjnych piekarni i mają zagwarantowaną wysoką sprzedaż. Automatyczna formowarka...

Maszyna do formowania bułek chlebowych

Maszyna do formowania bułek chlebowych

Bułeczki, jako pyszne przekąski i dodatki do dań, są podstawowym produktem komercyjnych piekarni. Maszyna do...

Półautomatyczna wałkownica do ciasta

Półautomatyczna wałkownica do ciasta

Na rynku dostępnych jest wiele przemysłowych wałkownic, z czego wiele z nich ma konstrukcję dedykowaną...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologia formowania wyrobów cukierniczych i spożywczych

Firma Vekamaf dysponuje szeregiem najnowocześniejszych maszyn do nakładania czekolady, które można dobrać do każdego środowiska produkcyjnego. Należą do niego urządzenia od elastycznych depozytorów o małej wydajności przeznaczonych do produkcji partiami z funkcją szybkiej zmiany parametrów do depozytorów o wysokiej wydajności do pracy w cyklu ciągłym, które oferują wyższą energooszczędność i maksymalną niezawodność.Oferujemy także maszyny do nakładania pozwalające wytwarzać szeroką gamę nadziewanych i litych wyrobów czekoladowych, w tym najwyższej jakości delikatnych produktów wytwarzanych małymi partiami.

Wszystkie maszyny są zaprojektowane w sposób umożliwiający ich szybkie i łatwe czyszczenie w celu utrzymania standardów higieny i skrócenia czasu przestojów na rutynowe czyszczenie lub zmianę produktu. W celu wytwarzania batonów i tabliczek z wielu składników możemy zaoferować pełną gamę urządzeń do formowania pasm, które dzięki możliwości pracy z od 1 do 3 pasm mieszanek składników mogą realizować najbardziej skomplikowane receptury. Nasz asortyment wysokowydajnych maszyn do cięcia pasm i tabliczek pozwoli zwiększyć wydajność formowania batonów, pasków i innych kształtów produktów końcowych. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji.

Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii formowania dla branży spożywczej. Pomagamy w poprawie efektywności i wszechstronności linii produkcyjnych wyrobów cukierniczych z jednoczesnym zachowaniem lub podniesieniem jakości gotowego produktu i obniżeniem kosztów zużycia energii. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!