Dekorowanie | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

Dekorowanie, polegające na dodaniu elementów wykończenia i ozdób ze składników spożywczych, stanowi w przemyśle cukierniczym i piekarskim kluczowy etap uzyskiwania produktów końcowych o wysokiej jakości. Urządzenia dekorujące korzystają z szerokiej gamy składników i nanoszą je na różne dekoracyjne sposoby, upiększając produkt przed skierowaniem go do pakowania końcowego. Niektóre urządzenia są zaprojektowane do korzystania ze składników takich jak dżemy, sosy, karmele i kremy i nakładania ich na inne produkty w formie dekoracyjnego wykończenia. W innych procesach dekorowania używane są składniki, które po uformowaniu w kształty są w odrębnym procesie nakładane na produkt końcowy.

Wieloletnie doświadczenie firmy Vekamaf w tematyce branży piekarskiej i cukierniczej sprawia, że będziemy w stanie doradzić naszym klientom przy wyborze spośród najnowszych technologii urządzeń dekoracyjnych. Nasi inżynierowie pozwalają nam dokładnie zrozumieć wyzwania związane z dekoracją Państwa produktów, a dzięki współpracy z najbardziej innowacyjnymi producentami sprzętu na świecie zawsze jesteśmy w stanie zaoferować najnowocześniejsze osiągnięcia z zakresu wysokiej wydajności i energooszczędności. Nasze produkty są przystosowane do bezproblemowej pracy po włączeniu jako część istniejących linii produkcyjnych i zapewniają szybki zwrot z inwestycji.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 70 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Maszyna pakująca do woreczków typu pouch i innych opakowań

Maszyna pakująca do woreczków typu pouch i innych opakowań

Zautomatyzowane kartoniarki są dobrym rozwiązaniem dla osiągnięcia niezawodności i zwiększenia cyklu produkcyjnego w ostatnim etapie...

Kartoniarka Wrap Around

Kartoniarka Wrap Around

Firmy produkujące opakowania muszą zwracać uwagę nie tylko na ochronę produktów, ale także na kształt...

Pionowa kartoniarka do produktów mrożonych i innych

Pionowa kartoniarka do produktów mrożonych i innych

Jeśli chodzi o mrożonki, wybór wysokiej jakości opakowania ma fundamentalne znaczenie dla ochrony przed przedostawaniem...

Maszyna do pakowania kawy w kapsułkach

Maszyna do pakowania kawy w kapsułkach

W przypadku opakowań zbiorczych najpopularniejszego napoju – kawy, bardzo ważną kwestią jest możliwość obsługi różnych...

Kartoniarka pionowa do makaronu i innych produktów

Kartoniarka pionowa do makaronu i innych produktów

W przemyśle spożywczym duża liczba produktów sypkich - np. makaron, musi być pakowana w kartony...

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Mały młynek do cukru klasy podstawowej

Cukier puder jest głównym składnikiem wielu wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Dla mniejszych producentów zakup gotowego...

Maszyna do lukrowania w mniejszej produkcji

Maszyna do lukrowania w mniejszej produkcji

Powlekanie ziaren lub orzechów lukrem jest procesem powszechnie stosowanym przy wytwarzaniu wielu produktów piekarniczych, jednakże...

Maszyna do powlekania draży w małej skali

Maszyna do powlekania draży w małej skali

Powlekane draże i drażetki, takie jak migdały Jordan Almonds lub cukierki w twardej skorupce są...

Półautomatyczna pakowarka do wielopaków

Półautomatyczna pakowarka do wielopaków

Połączenie produktów ze strumieni wytwarzanych przez odrębne pakowarki w jeden wielopak zazwyczaj w branży spożywczej...

Automatyczna pakowarka do wielopaków

Automatyczna pakowarka do wielopaków

Przygotowywanie wielopaków z Państwa produktami może być czasochłonnym procesem. Każda torebka z pakowarki wymaga sprawdzenia...

Maszyna do pakowania herbatników w technologii flow-pack

Maszyna do pakowania herbatników w technologii flow-pack

Pakowanie flow-pack w konfiguracji poziomej jest sprawdzonym rozwiązaniem pakowania herbatników i podobnych wyrobów piekarniczych. Jednakże...

Maszyna pakująca z zamknięciem X-fold do krakersów

Maszyna pakująca z zamknięciem X-fold do krakersów

Owijanie z zamknięciem X-fold jest popularną metodą pakowania krakersów, ciasteczek i podobnych produktów piekarniczych. Tradycyjne...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Nie jesteś pewien czego szukasz?        
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologie dekorowania produktów w piekarnictwie i przemyśle cukierniczym

Doradzamy w zakresie najnowszych technologii nakładania, a ponadto posiadamy w ofercie maszyny przystosowane do dekoracji z dużą prędkością i wysoką dokładnością, pracujące z użyciem trudnych w obróbce mas, takich jak dżemy, karmel i toffi, a także płynna czekolada, kremy i inne masy na bazie tłuszczu. Mogą one operować bezpośrednio na końcowym produkcie lub pracować oddzielnie, z połączeniem w późniejszym procesie.

W celu wykonywania skomplikowanych dekoracji firma Vekamaf oferuje szeroką gamę maszyn do formowania i dekorowania szablonowego. Możliwość wytwarzania skomplikowanych kształtów i kompozycji oraz szybka zmiana rodzaju dekoracji czynią maszyny tej serii idealnym wyborem do produkcji seriami lub procesów wieloprzebiegowych. Dekoratory do bezpośredniego wielodyszowego ozdabiania czekoladą o wysokiej wydajności pozwalają na szybkie dodawanie zygzaków, pętelek i innych wzorów bezpośrednio na oblewanych produktach. Na koniec jesteśmy również w stanie doradzać w zakresie sprzętu uzupełniającego, takiego jak maszyny do rozformowywania i ekstrudery.

Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z najnowszych technologii dekorowania w produkcji spożywczej. Umożliwiamy ulepszenie atrakcyjności wizualnej wyrobów wytwarzanych na liniach produkcyjnych, jednocześnie podnosząc szybkość i wydajność bez kompromisów względem jakości. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!