Badania i rozwój | Maszyny i urządzenia | Spożywczy

W celu zachowania swojej przewagi na rynku kluczowe jest zaangażowanie w badania i rozwój. Dotyczy to zarówno opracowywania nowych produktów na rynek spożywczy, jak i utrzymanie lub udoskonalenie jakości swojej dotychczasowej produkcji. Działania badawczo-rozwojowe w branży spożywczej wymagają maszyn, które będą w stanie dokładnie odwzorować procesy stosowane w pełnoskalowym środowisku produkcyjnym, a jednocześnie charakteryzować się będą mniejszymi gabarytami i wydajnością dostosowaną do prac w laboratorium i przy badaniach. Urządzenia do prac badawczo-rozwojowych muszą pozwalać na przetwarzanie szarż produktu o małej wielkości, zapewniać możliwość analizy i pomiaru wskaźników jakościowych produktu oraz wspomagać skonstruowanie linii pilotażowych, które będą pozwalać na dokładne zwiększenie skali procesu. W Vekamaf rozumiemy wpływ badań i rozwoju na sukces naszych klientów. Nasi inżynierowie współpracują z najlepszymi na świecie dostawcami urządzeń badawczych dla branży spożywczej i są w stanie dostarczyć sprzęt najlepiej dopasowany do potrzeb naszych klientów. Jesteśmy gotowi poświęcić czas na zrozumienie potrzeb naszego klienta tak, aby zaoferować i dostarczyć rozwiązania, które nie tylko sprawnie zintegrują się z istniejącymi procesami R&D, lecz także pozwolą na uzyskanie znacznie lepszych rezultatów. Możemy pomóc w rozpoznaniu oferowanych, często skomplikowanych opcji tak, aby móc wybrać najlepsze urządzenia do prac badawczo-rozwojowych dla danego środowiska produkcyjnego.

Czytaj dalej
Znalezione rozwiązania: 45 według Twoich kryteriów wyboru.
  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA
Wielofunkcyjny robot kuchenny do gotowania dań gotowych o różnych konsystencjach

Wielofunkcyjny robot kuchenny do gotowania dań gotowych o różnych konsystencjach

W branży przygotowywania żywności opracowywanie i produkcja receptur dań gotowych można znacząco usprawnić poprzez łączne...

Łatwy w użyciu robot kuchenny do sosów i past gastronomicznych

Łatwy w użyciu robot kuchenny do sosów i past gastronomicznych

Zastosowanie automatycznego, wielofunkcyjnego robota kuchennego przy opracowywaniu i produkcji sosów i past gastronomicznych wysokiej jakości...

Robot kuchenny do produkcji dżemów owocowych do wypieków

Robot kuchenny do produkcji dżemów owocowych do wypieków

Przy produkcji piekarniczej wiele ciast jest zdobionych lub nadziewanych dżemami owocowymi. Samodzielne przygotowywanie dżemów według...

Wielofunkcyjny przemysłowy robot kuchenny do produkcji past owocowych o wysokiej zawartości cukru

Wielofunkcyjny przemysłowy robot kuchenny do produkcji past owocowych o wysokiej zawartości cukru

Przy opracowywaniu i produkcji past owocowych o wysokiej zawartości cukru zastosowanie zaawansowanego robota kuchennego pozwoli...

Laboratoryjne depozytory do produktów cukierniczych

Laboratoryjne depozytory do produktów cukierniczych

Przy projektowaniu nowych produktów cukierniczych nieoceniona jest możliwość eksperymentowania na urządzeniach o skali laboratoryjnej. Aby...

Laboratoryjny kocioł do płatków zbożowych

Laboratoryjny kocioł do płatków zbożowych

Przy opracowywaniu nowych zbożowych produktów śniadaniowych wydzielenie całej linii produkcyjnej do wykonania próbek nowych receptur...

Osuszacz sorpcyjny do dokładnego osuszania

Osuszacz sorpcyjny do dokładnego osuszania

Wilgotne warunki w otoczeniu, takie jak w klimacie tropikalnym stanowią wyzwanie dla osuszania ze względu...

Mały, przenośny osuszacz

Mały, przenośny osuszacz

Obszary uszkodzone przez rozlanie wody w celu zmniejszenia rozmiaru strat i przygotowania do odnowienia wymagają...

Osuszacz sorpcyjny ze skraplaczem chłodzonym powietrzem

Osuszacz sorpcyjny ze skraplaczem chłodzonym powietrzem

Nie w każdej sytuacji możliwe jest odprowadzenie wilgotnego powietrza z osuszacza obsługującego zamkniętą instalację. W...

Osuszacz sorpcyjny do pracy przy dużych różnicach temperatur

Osuszacz sorpcyjny do pracy przy dużych różnicach temperatur

Małe, zawilgocone obszary mogą przy osuszaniu sprawiać trudności, jeżeli w powietrzu panuje wilgoć. Tak zdarza...

Osuszacz do wilgotnego powietrza w specjalnych warunkach

Osuszacz do wilgotnego powietrza w specjalnych warunkach

Zamknięte szczelnie pomieszczenia mogą być trudne do osuszenia za pomocą urządzeń o konwencjonalnej budowie. Wilgotne...

Osuszacz sorpcyjny do pomieszczeń z nadciśnieniem

Osuszacz sorpcyjny do pomieszczeń z nadciśnieniem

Małe wilgotne przestrzenie stosowane do procesów technologicznych lub składowania towerów często wymagają nieskomplikowanego rozwiązania do...

  • POPRZEDNIA
  • POKAŻ NA STRONIE
  • NASTĘPNA

Nie jesteś pewien czego szukasz?

       
Zadzwoń do nas i powiedz, jaki proces Cię interesuje! Każde wyzwanie produkcyjne jest inne.
Jeśli nie będziemy mogli Ci pomóc, pomożemy znaleźć partnera, który może to zrobić.

Technologie dla obiektów badawczo-rozwojowych (R&D) dla branży spożywczej

Jesteśmy gotowi pomóc w pozyskaniu właściwego sprzętu spośród wielkiej liczby dostępnych opcji, włącznie z umożliwieniem pełnego odtworzenia całych procesów produkcyjnych, od testowania i przygotowania surowców wyjściowych do rozdzielania, dystrybuowania lub pakowania gotowego produktu. Vekamaf może dostarczyć Państwu urządzenia do przetwarzania składników w skali laboratoryjnej, takie jak młynki, rozcieracze, mieszalniki i suszarnie bębnowe, dzięki którym będziecie Państwo mogli przetestować wpływ jakości produktu na różne procesy przygotowawcze. Takie pracujące na mniejszą skalę maszyny pozwolą otrzymać rezultaty, które będzie można przenieść na produkcję pełnoskalową i zaprojektować oraz przetestować całe linie produkcyjne przed podjęciem decyzji o rozpoczęciu inwestycji. Z chęcią doradzimy Państwu w zakresie urządzeń do badania jakości produktu, w szczególności do delikatnych produktów, w przypadku których procesy na skalę produkcyjną mogą mieć ogromny wpływ na wygląd, smak, aromat lub wrażenia, jakie produkt pozostawia w ustach. Dla przykładu nasza gama analizatorów czekolady, temperometrów oraz testerów do proszku pozwoli zaprojektować linie do produkcji wyrobów cukierniczych wysokiej jakości, a następnie monitorować rezultaty ich pracy w ramach bieżącej i nieustannej kontroli jakości. Jeżeli Państwa proces produkcyjny obejmuje etapy destylacji lub ekstrakcji, udzielimy Państwu porady w zakresie najnowocześniejszych pilotażowych instalacji destylacyjnych i ekstrakcyjnych, z pomocą których uzyskacie Państwo precyzyjne i dokładne wyniki dające się przenieść na procesy produkcyjne w pełnej skali. Przy przeprowadzaniu testów istotne jest, aby warunki w laboratorium precyzyjnie odwzorowywały środowisko produkcyjne. Nasza gama osuszaczy powietrza oraz suszarek sublimacyjnych i konwencjonalnych gwarantuje, że rezultaty testów i badań za każdym razem z dobrą dokładnością przejdą próbę zwiększenia skali. Staramy się być dla naszych klientów inspirującym partnerem do rozmów i stale wyszukujemy nowych trendów i innowacji. Ściśle współpracujemy z siecią dobranych międzynarodowych partnerów. Nasi inżynierowie przechodzą cykliczne szkolenia z technologii R&D dla produkcji spożywczej. Pomagamy zakładom produkcyjnym zaprojektować i przetestować nowe metody produkcji i nowe produkty oraz utrzymać najwyższy poziom kontroli i badań jakości. Chętnie dowiemy się więcej o wyzwaniach, z jakimi Państwo się mierzą, po to by skontaktować Państwa z właściwym ekspertem!