Każdy z producentów czekolady ma swoją własną recepturę, dzięki której jego produkty czekoladowe są unikalne. Niezależnie od tego czy są Państwo małą firmą, czy też dużym zakładem, oferowane przez nas technologie mogą pomóc wulepszeniu procesu produkcyjnego. Zapewniamy maszyny do produkcji czekolady o różnej wydajności i dla różnorodnych produktów.
Chcieliby Państwo udoskonalić lub rozwinąć linię produkcji czekolady? Rozważali Państwo produkcję własnej czekolady? Czy mogą Państwo polepszyć jakość wyrobu czekoladowego, by smakował on jeszcze lepiej? Czy Państwa fabryka czekolady dla dzieci (i nie tylko) wymaga modernizacji technologicznej? W jaki sposób oblewają Państwo czekoladą swoje wyroby ciastkarskie? Czy stosowany proces formowania czekolady jest wydajny i higieniczny? Czy wypełnianie czekoladek odbywa się przy pomocy technologii one-shot?
Oferujemy szeroki wachlarz urządzeń – od 3 do 7 walcówek, do energooszczędnych młynów, konsz tradycyjnych i ciągłych, zbiorników magazynujących, maszyn temperujących, linii oblewających, systemów formowania one-shot lub tradycyjnego i innych urządzeń. Każda proponowana przez nas maszyna do produkcji czekolady gwarantuje wysoki poziom technologiczny, który podniesie wydajność, jakim prezentuje Państwa fabryka czekolady. Możemy Państwu pomóc w udoskonaleniu produkcji batonów oblewanych czekoladą, herbatników i ciasteczek, ale też zaoferować wsparcie w zakresie wytwarzania tabliczek czekolady, figurek czekoladowych bez wypełnienia w środku, pralin, jak również słodyczy typu lentilki, chipsy czekoladowe, ciasteczka z nadzieniem.
W zależności od wymaganej wydajności mogą Państwo korzystać z oferowanych przez nas systemów pół automatycznych oraz w pełni zautomatyzowanych. Zachęcamy do obejrzenia niżej opisanych rozwiązań. Jeżeli mają Państwo pytania, prosimy o kontakt telefoniczny. Maszyny i urządzenia do produkcji czekolady dostarczane przez Vekamaf to najlepszy wybór na rynku, do którego gorąco zachęcamy.